Pardaplaw
Pardaplaw








4 glas basmatiris
Kött eller kycklingfilé
Russin
Skalade mandlar
1 morot
3 potatisar
1 dl zrsht
1 dl ärtor eller gröna bönor
400 g champinjoner
Olja
Salt
Bryani kryda
Tunna bröd som libanesbröd
Gör så här
Blötlägg riset i kokvatten 1-3 timmar innan
Hacka all grönsak och skär kycklingen eller köttet och stek allt i en panna allteftersom salta o peppra o kryda med cury o spiskummin.
Lägg undan de.
Ångkoka riset så här
Koka vattnet med salt och bryani kryddan i vill man så kan man ha gurkmeja i eller safran.
När riset känns mjuka men inte alldeles för mjuka kan man sila, förbered en kastrol insmörd med olja och ha bröd underst och runt om. Häll riset på brödet och häll olja eller smör på samt all grönsak, kött/kyckling blandningen på riset. Täck över med bröd och smörja brödet. Lägg in kastrullen i ugnen i 30 min ungefär.
Servera med sallad eller nån gryta.