Lasagne (Neians still)



8-10 personer
500 gram nötfärs eller lammfärs
1 hackade lök
1 riven aburjin
2 st rivna morötter
2 klyftor rivna vitlök
1/2 hackade chilli eller 1 tsk chilli pulver
Lasagne plattor (så många man behöver beroende på formen)
3 mtsk tomatpure eller halva av det och ett paket passerade tomater
3 tsk salt
1 tsk oregano
1 tsk svart peppar
2 mtsk matlagnings vin
Till såsen
1 burk kokosmjölk
2 Dl créme fresh
2 Dl mjölk (jag använder mandel mjölk eller drickbar kokos mjölk ) blir godast
1 Dl vanligt mjölk eller grädde
1 tsk vitpeppar
1 tsk salt
Riv all grönsak och stek med köttfärsen tillät salt peppar o purén rör om tills du får en fin bubbligt köttfärs sås. Smaka av och tillsätt det som fattas.
Smörja formen lite med olja ellr smör
Lägg plantorna och häll färssen på och lägg om plator förutsätt prosecen tills formen blir nästan full.
Blanda mjölk , cream fresh och grädden i en skål eller i samma kastroll du gjorde såsen innan och häll på lasagnen . Jag brukar inte ha ost på men vill man så kan man ha riven ost på som sista moment.
Ha almenum fulje på formen och in i ugnen i 1 timme och en kvar ungäfär. Men ta bort folken efter en timme.
Ta ut och låt svalna lite innan servering, servera med en god sallad!