Till söndags middag


Idag blir det ett helt annat än kurdiskt nämligen innjera ( eritreansk kötträtt) eftersom jag körde all in med kurdisk mat igår med kfta som är en lågtidskrävaned men jätte gott maträtt så blir det injera med ris idag.
Jag vet inte hur många av er som har ätit det förut men jag gör det rätt ofta hemma eftersom vi gillar det så mycket, jag vet att eritreaner äter det med en Specielt bröd men vi äter det med ris eller bulgur.
till injera behöver man en Specielt krydda som heter berbar eller berbari är inte helt säkert men en vän som jag känner har köpt till mig som är från Eritrea . Så känner ni nån därifrån så fråga om hon/han kan hjälpa er med att handla kryddan ..
ingredinenser
5-7 personer
1-2 kilo lammkött utan ben
2-3 hackade lökar
4-5 hackade tomater
2 st hackade paprikor
2 st vitlök klyftor hackade
1/2 dl av krydan berbar
2 tsk salt
2 mtsk olja
börja med att hacka löken och häll i en kastroll eller lite djupt stekpanna utan olja rör om tills löken blir lite mjuka, sen häller du i oljan och rör om stek dem en stund . Häll kryddan på lök och oljan rör om lite sedan häller du de små lamköttsbitarna du har och rör om tills dem får lite färg under 15 min ungäfär sedan kan du sätta lock på. Ha locket på i en halvtimme ungäfär sedan häller du hackade paprika och tomaterna rör om och häll vitlöken och salt rök om allt häll lite (3dl) vatten ungäfär i köttet och sätt lock på igen. spisen kan va på låg värme nu 6 ungäfär rör om då och då tills köttet bli mör/klar. Smaka av och häll i mera salt eller krydda om det behövs.. Köttet ska vara riktigår mör och såsen rätt såsigt . Maträtten är ganska starkt så ni vet men jätte gott.. Rekommenderar starkt den här maten.