Mahshi

Allmänt / Permalink / 0
Fyllda aburjiner med kött/köttfärs

8-10 per
5 st aburjiner
400 gram kött i små små bitar eller färs 
1/2 dl skalade och delade mandlar
1/2 dl rusin
1/2 dl hackade selleri blad
1-2 tsk spiskummin
Chili valfri mängd (så mycket man vill ha)
Salt efter smak (2-3 tsk)
3 tsk tomatpuré 
Vatten 3 glas eller lite mera beroende på formen du använder.
Vill man kan man ha squash eller paprika i också.

Börja med att steka kött/köttfärsen i lote olja , häll i selleri, mandlar och rusin samt all kryda förutom tomatpurén.
Lägg undan och börja med aburginerna .
Dela de i två lika stora delar och gruppa ur de som bilden och antingen stekar man de i olja eller som jag har de i ugnen i 40 min tills de blir mjuka.

Ta ut de och låt de svalna sedan kan man fylla de med kött/köttfärsen och lägg de i en form (djupt)
Blanda tomatpuré i vattnet salta o peppra och häll över de fyllda aburginerna . Lägg in formen i ugnen i 1 timme eller tills såsen blir tjock. Jag brukar ha alemeniumfule på formen. Servera med ris eller bulgur .












Till top