Vinblads dollma

Allmänt / Permalink / 0
Yapraxhi galamew

8-10 pers

 Vinblad färska använder jag
Grötris 3 glass
400 gram kött hakade i små små bitar
2 knippor gräslök /grön lök hackade
Dill 200-300 g hackade
2 dl naturel yoghurt 
Chili pulver eller jagade färsk en halv
2 vitlök klyftor hackade
Salt
Svart peppar
2 tsk cury
Citron saft 1/2 dl
1/2 tsk citronsyra
Olja 3 dl
Bondbönor ett halvt kilo koka innan med salt i
Lammkött 1 kilo koka innan med salt i


Gör så här

Börja med att koka köttet och bondbönorna innan med salt i och lägg undan. 
Tvätta vinbladen och riset.
Blanda de hakade grönsakerna i riset samt kryddor och yoghurten. Blanda väll och smaka lite, fattas det nåt smak lägg i mera.

Ta en stor kastrol och häll lite olja i bottnet och lägg bondbönorna i och köttet på.
Sen kan man göra dolmorna ,
Ta ett blad i taget och lägg i lite ris (1 msk) rulla den hur du vill och lägg in i kastrullen på köttet tills du fyller hela kastrullen eller bladen tar slut.
Häll oljan på och vatten. Koka på hög värme med lock på sen kan man sänka värmen och ta bort locket. Ska kokas i 1 och en halv timme ungäfär ..
Man ska ha så mycket vatten att det täcker dolmarna . 1/2 liter ungefär.

Låt vila en stund innan du lägger upp maten. Servera med tzatziki och tunnbröd 









Till top