Nokaw (kikärtor soppas)

Allmänt / Permalink / 0
Den här maträtten äta mest på vintern o hösten. Så idag passade jag på o laga det när jag är hemma o vabbar.

4-6 pers
400 g kikärtor (torra) som du blötlägger i vatten o 1 tak bikarbonat under 4-8 timmar.
1/2 kilo valfritt kött eller kyckling
1 liten o hackade lök
1/2 dl citron saft
Salt
Svart peppar
Chili
Olja
Gurkmeja
1/2 dl matvete (kan uteslutas)
Lite timijan om så önskas

Börja mes att silla ärtorna o tvätta. Lägg in i en stor kastrol med ganska mycket vatten o koka med lock på. 

Häll på salt o kryddorna . Stek de hackade löken i oljan i en liten kastrol o häll över soppan. Kött/kycklingen kan man lägga i 1 timme innan servering. Det tar tid tills det kokas klart. 
Idag hade jag soppas på spisen i 3-4 timmar med lock på. 
Jag serverade med ris, men det är gott med bröd också. 






Till top