Kalkon
Starkt rekomenderad.
Jag brukar köpa delade kalkon eller en halv annars blir det jätte mycket .
8-10 per
2-3 kilo kalkon
2 stora lök hackade
2 skalade citroner
2 vitlök klyftor hackade
1/2 olivolja
3 tsk salt eller mera efter smak
1 tsk svart peppar
2 krydmått citron syra
1 tsk cury
2 krydmått spiskummin
Chili antingen i pulver form eller färsk
Lite dragon
Vill man kan man ha andra sorter örter oxå
Vatten så det täcker kalkonen.
Gör så här
Tvätta köttet och lägg in i en ganska stor o djup kastrol och lägg in allt annat. Sätt på locket och sätt på ganska hög värme i början tills det börjar koka. Sedan kan man sänka och ha kvar locket , det ska kokas tills man ser att köttet är klart . Det kan ta upp till 2 timmar.
Servera med sallad och ris 


Zor supas hayatim, barasti ato golli! ama shteki tazaya bo mn! Bas prsiyarekm haya ka aya to dazani chon goshtaw drost dakre?