Kalkon

Allmänt / Permalink / 1
Jag brukar göra/laga kalkon på två olika sätt. Oftas lägger jag in det i ugnen men marinerat dagen innan. Ibland som nu så kokar jag på låg värme ganska länge och så han man sås/buljongen till riset eller bulguret klart.
Starkt rekomenderad.

Jag brukar köpa delade kalkon eller en halv annars blir det jätte mycket .

8-10 per
2-3 kilo kalkon
2 stora lök hackade
2 skalade citroner
2 vitlök klyftor hackade
1/2 olivolja
3 tsk salt eller mera efter smak
1 tsk svart peppar
2 krydmått citron syra
1 tsk cury
2 krydmått spiskummin
Chili antingen i pulver form eller färsk
Lite dragon 
Vill man kan man ha andra sorter örter oxå
Vatten så det täcker kalkonen.

Gör så här
Tvätta köttet och lägg in i en ganska stor o djup kastrol och lägg in allt annat. Sätt på locket och sätt på ganska hög värme i början tills det börjar koka. Sedan kan man sänka och ha kvar locket , det ska kokas tills man ser att köttet är klart . Det kan ta upp till 2 timmar.

Servera med sallad och ris 



#1 - - Jamal:

Zor supas hayatim, barasti ato golli! ama shteki tazaya bo mn! Bas prsiyarekm haya ka aya to dazani chon goshtaw drost dakre?

Svar: Slaw! Goshtaw mn qat namkrdowa, balam har gosht o aw o xwe lagal 1 pyaz akole hata xast abetawa.
Neian Gharib

Till top