Tapsi

Allmänt / Permalink / 2
Den här rätten är rätt populär och festligt , enkel att laga och riktigt gott. Tapsi är en aburjin gratäng som äts i många Mellanöstern länder. Vi brukar äta det med ris men man kan äta det me bulgur eller bara bröd också. 

Tapsi 

6-8 per
1 stor aburjin
3-4 mellan stora potatisar
2 st stora gullökar
2 st paprika 
1 stor vitlök klyfta
1 1/2 kilo lammkött 
2 paket passerad tomat
Olja att steka grönsakerna i
Salt
Chili efter egen smak
Bladselleri 1 dl hackade
Spiskummin 2 tsk
1 msk citron saft

Gör så här
Börja med att steka köttet och sänk värmen.
I en anan stekpanna kan du börja steka de skivade grönsakerna. 
Stapla i de stekta grönsakerna i en ganska djup form efter varandra. Häll passerade tomaterna över o kryda. Lägg in i ugnen under 1 timme. Servera med ris.






#1 - - Valentina:

Hej! Jag undrar hur många grader ugnen ska vara på?

Svar: Hej!
Ugnen ska vara på 200 grader
Neian Gharib

#2 - - Therese :

Detta ska vi prova i kväll! Älskar Kurdisk mat! Så vällagad å väcker många minnen från en förlorad vän från min ungdom!

Svar: Tack snälla, va roligt o höra att du tycker om nitisk mat o lycka till.
Neian Gharib

Till top