Tomat med ägg till sen frukost eller lunch

Allmänt / Permalink / 0






En gott och njutit rätt som vi brukade äta till frukost de dagarn vi alla familjemedlemmar var hemma när jag va liten i hemlandet.

600 g koltailltomater
1 lök (kan uteslutas) om man inte gillar lök
4-5 ägg
1/2 citron saft
3 mtsk olja
Salt efter smak
Lite chili 
En liten knippa persilja

Gör så här
Hacka lök
Dela tomterna i två delar
Värm oljan i en stekpanna och lägg in löken, stek löken tills de blir mjuka o får lite färg sedan lägg in tomaterna. Salta o peppra o häll över citron saft och lite 1 krydmått citronsyra över . Låt små koka utan lock. När tomaterna blir mjuka kan du lägga det hackade persiljan och blanda. Knäck äggen i en skål och salta lite, häll över äggen på tomaterna och sätt lock på pannan. Låt små koka tills äggen blir klar.
Servera med bröd o grönsaker.



Till top