Knaffe

Allmänt / Permalink / 0
Knaffe 














Ett paket kaffe deg
2 st mosarela ost
5 dl mjölk
5 dl grädde 
5 msk majsena
1 mtsk rosenvatten
1 tsk vaniljsocker
Sirap
Smör/flytande eller smält 

Börja med att fördela degen i två delar. Hacka sönder det och häll smör över . Platta till ett lager i en gansk djupt form och in i ugnen tills den får färg. 
Under tiden kan man göra krämen. Här mjölk o grädde i en kastrol med vanilj o rosenvattnet. Blanda majsenamjölet med lite vatten i en liten skål så det inte blir klumpar . Häll i mjölken , rör om tills du får en tjock kräm. 
Ta ut formen o låt svalna lite, sen kan man fördela osten på och häll krämen på osten. Häll det andra delen av knaffe degen och platta till o in i ugnen tills den blir klar. Häll sirap över kakan när den är klar. Servera med the eller kaffe
Till top