Brma

Allmänt / Permalink / 1
Brma är en bakeles/sötsak som man äter i dem flesta länderna i mellan östern. Det påminner om paqlawa. Passar perfekt till en kopp te. 8-10 per 1 paket filodeg 1 kilo valnötter 1 Dl kokosflingor 1 flaska flytande smör 1/2 Dl socker 1tsk kardemumma En lång smal pinne ( det går bra att ta loss den långa sidan av en klädhängar galije) Bakningspapper Sockerlag 3 glas socker 1 1/2 glas vatten En droppe rosenvatten (kan uteslutas) 2 dropar citronvatten eller en krydmåt citronsyra Gör så här Börja med att sätta på ugnen 180 grader Lägg baknings pappret på den lite djupa och långa formen Hacka nötterna och blanda med kokosflingor och kardemumma o sockret Öppna filodeg paketet och ta en i taget, resten ska in i påsen annars torkas dem ganska snabbt Ha filodeg arken liggandes på bordet o lägg pinnen på den högst upp och vik lite på pinnen Sen häller du på nötblandningen 2-3 matskedar Rulla in hela vägen ner Tryck in den inrullade filodegen som är fylld med nötter och dra ut den från pinnen Lägg den långa burman på bakpapret Gör om hella prosecen tills all filodeg ark är slut Häll flytande smör på dem rätt ordentligt tills alla Burma är blöta av smöret In i ugnen tills dem blir gulbruna , man ser när dem är klara Under tiden så kokar man klart sockerlaget, det ska kokas tills man får en ganska tjock socker lag.. Inte för tjock Ta ut kakan/burmarna och häll det varma socker laget på dem (låter fantastiskt) och dela dem i två bitar för dem är rätt långa/stora Servera med te eller kaffe
Till top