Muhallabi

Allmänt, Mat / Permalink / 0
Muhallabi är en vit pudding som vi kurder äter som efterrätt med kanel eller cocos flingor och godast är det med en paklawa 

Ingredienser 

1 paket (1liter) mjölk
1 och 1/2 dl socker
1 droppe rosvatten
1 tsk vaniljsocker
1/2 tsk vaniljsocker 
5 mtsk maizena majsstärkelse 
2 mtsk tor mjölk som nedo (valfri) 
Kanel att strö över eller cocos flingor

Gör så här

Häll mjölken i en kastrol och häll i sockret och rosvattenen.
I en skål kan du blanda alla dem torra ingredienserna och häll i 1 och 1/2 mjöl eller vatten att lösa upp det. Blanda väll och häll i mjölken och rör om hela tiden tills puddingen tjocknar men inte för tjock. 
Häll puddingen i portionglas. Låt svalna sedan lägg in dem i kylen. Det ska serveras kallt med kanel på eller cocos.
Man man som jag hade nämnt innan ära det med paklawa också. 
Lycka till! 



Till top