Lam i ugnen

Allmänt / Permalink / 0
Lam framdel cirka 3 kilo använde jag av den här gången, men man kan ha vilken del man gillar.

Man ska ha köttet i marienad under natten annars några timmar minst. 
Jag hade kötte i marienad mellan 3-4 timmar.
Man ska ha ugnen på låg värme i 2 timmar sedan man ha höja tills köttet blir klar, då blir det saftigt och mört.

Marienad
2 hackade lökar
3 st vitlöksklyftor hackade
Valfri örter, jag hade dragon, mynta och koriander hackade.
1 dl olivolja
3-4 tsk salt
Peppar
Chili (så mycket du önskar ha)
3 mtsk matlagnings vin vit
3 mtsk honung 
1 citron saft
1 tsk spiskummin

Blanda allt i en påse och lägg köttet i påsen. Låt köttet stå i marienaden under natten, rör om påsen då och då.
Sätt ugnen på 150-170 och ha alemeniumfule på formen så håller du köttet saftigt. 
Låt köttet var i ugnen i cirka 3 timmar om inte mera. Till du ser att färgen är perfekt och köttet ser mört ut. 
Servera med ris eller potatis med grönsaker.








Till top