Taskababi

Allmänt, Mat / Permalink / 0

Taskababi är en gryata man äter i min hemstad (sulemani) och det äter man med ris.


Grytan innehåller lök, lammkött , kryddor och torkade lime. Väldigt gott och enkelt.
Den här maträtten äter man mest under höst och vinter tiden.

1/2 kilo lammkött 
6-7 mellan stora hackade lök
3 st torkade lime
1 paket passerade tomat
1 matsked tomatpuré
Salt efter eget smak
1 tsk spiskummin (hel)
1/2 tsk mald spiskummin
Chili pulver/flan eller färskt
Citron syra/citron saft
Olja 2 mtsk

Börja med att steka köttet i oljan och sänk värmen tills du ska hacka all lök.
Hacka lök och häll in i grytan. Rör om och häll i kryddorna och tomatpuré / passerade tomater samt 1/2 liter vatten. Sätt på locket och låt koka i 1 timme eller mera. Jag vill gärna ha min ganska tjock sås och mör lammkött . Smaka av och smaksätt efter eget behov.
Servera med ris 

Skriv inläggstext 

Till top