Brma är en bakeles/sötsak som man äter i dem flesta länderna i mellan östern. Det påminner om paqlawa. Passar perfekt till en kopp te.
8-10 per
1 paket filodeg
1 kilo valnötter
1 Dl kokosflingor
1 flaska flytande smör
1/2 Dl socker
1tsk kardemumma
En lång smal pinne ( det går bra att ta loss den långa sidan av en klädhängar galije)
Bakningspapper
Sockerlag
3 glas socker
1 1/2 glas vatten
En droppe rosenvatten (kan uteslutas)
2 dropar citronvatten eller en krydmåt citronsyra
Gör så här
Börja med att sätta på ugnen 180 grader
Lägg baknings pappret på den lite djupa och långa formen
Hacka nötterna och blanda med kokosflingor och kardemumma o sockret
Öppna filodeg paketet och ta en i taget, resten ska in i påsen annars torkas dem ganska snabbt
Ha filodeg arken liggandes på bordet o lägg pinnen på den högst upp och vik lite på pinnen
Sen häller du på nötblandningen 2-3 matskedar
Rulla in hela vägen ner
Tryck in den inrullade filodegen som är fylld med nötter och dra ut den från pinnen
Lägg den långa burman på bakpapret
Gör om hella prosecen tills all filodeg ark är slut
Häll flytande smör på dem rätt ordentligt tills alla Burma är blöta av smöret
In i ugnen tills dem blir gulbruna , man ser när dem är klara
Under tiden så kokar man klart sockerlaget, det ska kokas tills man får en ganska tjock socker lag.. Inte för tjock
Ta ut kakan/burmarna och häll det varma socker laget på dem (låter fantastiskt) och dela dem i två bitar för dem är rätt långa/stora
Servera med te eller kaffe
Bäst i test