Paqlawa

Allmänt / Permalink / 0
 
 
 
Paqlawa är en kaka/bakelse man äter rätt ofta och det finns i dem flesta länderna, dem är godast hemma gjorda Ugnen 180 g i 30 min ungefär Ingredienser 8-10 personer 1 paket filodeg 1 kilo hackade valnötter eller pistagenötter 1 Dl riven kokosnötter ( kan uteslutas) 1/2 Dl socker 1 flaska flytande smör 1 tsk kardemumma Ett lång pana eller form Sockerlag Gör så här Börja med att förbereda sockerlaget 3 glas socker 1 o 1/2 glas vatten 1 krydmåt citronsyra 1 tsk rosenvatten Låt dem kokas tills man får en sirab liknande Gör paqlawa Lägg en filodeg ark i taget på plåten och smörj det med flytande smöret med en pänsel Gör det procesen tills du har lagt halva filodeg paketet Nu kan du lägga dem hackade nötterna blandat med socker och kardemumman på Sen ska man lägga dem resterande filodegen på nötterna en för en och smörja dem med flytande smöret som man har gjort innan. Skär dem som du ser på bilden innan du ska lägga in dem i ugnen och häll cirka 1 o 1/2 Dl av flytande smöret sen in i ugnen. När du ser att dem är klara, har fått fin gul brun färg kan du ta ut dem. Häll sockerlaget på dem varma färdiga paqlawa Låt svalna innan du lägger upp för servering
Till top