Ris/bulgur Kubba

Mat / Permalink / 1
 
Kubba är ris/bulgur fyllda med köttfärs och stekta och stekt i olja
Jag gjorde både sorterna igår med samma inlägg. Gjorde ganska mycket som jag har fryst in, man kan bara ta ut några och steka/fritera dem sedan.

5-8 personer
2 glas grötris eller 1 glas små/malen bulgur
Till riset behövs bara 2 tsk salt och 1 tsk gurkmeja, 2 kokta potatisar och ett ägg.
Till bulgur smeten behövs 300 gram färs och 2 Dl mannagryn , 1 tsk 7-kryddor och 2 tsk salt och 1 riven lök .

Innehållet / fyllningen

1 kilo färs man kan blanda lam/nött eller bara nött
2 st hackade lök
1/2 dl rusin
1/2 dl mandel( skalade o delade)
1 dl bladselleri eller persilja blad
2 tsk salt
1 tsk peppar
1/2 tsk spiskummin
1 tsk 7-kryddor


Gör så här
Koka riset i ganska mycket vatten blandat med gurkmeja och saltet.
Det ska kokas tills riset ser mjuka ut runt 40 min
Eller
Koka bulgur med saltet i 1 kvart
Sen ska man sila riset i en durkslag och bulgur likadant i en annan durkslag.
Låt dem kallna , under tiden kan man koka potatisen till riset.

Det tar tid tills riset/bulguret kallnar så under tiden kan man förbereda köttförs blandningen.

Stek färsen ordentligt och lägg i dem hackade löken, det ska stekas ordentligt och tills all vatten är borta.
Sedan lägger man i mandel och rusin och persiljan
Sist ska man lägga i salt och kryddorna
Allt ska blandas väll och ska vara på spisen i 10 till.
Ta bort kastrollen och låt svalna.
När riset har svalnat då ska man börja knåda den, man ska ha kokta potatisen i o 1 ägg. Knåda riset ordentligt.
Knåda bulgur med färsen o mannagrynet
Man får som risdeg/bullgurdeg

Man ska ta lite ris eler bulgur i handen, en liten boll i handflatan som ska platas till och man lägger i 1 mtsk färsblandningen och stänger in deget/bollen man har gjort i handen.
Rulla den ordentligt som en boll eller en lite avlång
Gör om hela prosecen tills all deg är slut, blir färs kvar kan man frysa in till nästa gång man gör Kubba igen.

När dem är klara kan man steka/fritera dem i het olja
Servera dem varma och stekta Kubba med en god salad och såser om man önskar.
Lycka till!
#1 - - Jay :

Hej
Hittade din blogg och vill gärna prova att göra kubba. Men undrar vad 7-kryddor är?
Tacksam för svar.
/Jay

Svar: Va kul att du tittade in :)
Finns hos utländska affärer eller använd spiskummin svart peppar och kanel
Neian Gharib

Till top